Visit Rusland
Visit RuslandVisit RuslandVisit RuslandVisit RuslandVisit RuslandVisit RuslandVisit Rusland

Sint Petersburg is de stad die beroemde Russische schrijvster Anna Achmatova “De stad van steen, triomf en tranen” noemt. Nederlandse schrijver Jan Brokken zegt dat Sint-Petersburg “het feest der herkenning” is. Wij gaan in deze zevendaagse reis verkenne wat deze stad zo bijzonder maakt.

 

Dag 1

Onze reis begint zodra we geland zijn op het vliegveld van Sint-Petersburg. We stappen in de minibus en rijden naar ons hotel. We nemen rustig tijd om de omgeving van het hotel te verkennen en onze eerste kennismaking met de stad te maken.

 

Dag 2

Vandaag is er volop gelegenheid om Sint-Petersburg nader te verkennen. De stadswandeling die we maken brengt ons langs diverse bezienswaardigheden en geeft een goede  indruk van de stad. We wandelen langs de Nevskij Prospekt waar de prachtige Kazankathedraal staat en  we brengen een bezoek aan de imposante St. Isaackathedraal, waarvan we een schitterend uitzicht hebben op de hele stad.

 

Dag 3

Vandaag brengen we door in dé culturele schat van Rusland, een van de grootste musea ter wereld: de beroemde Hermitage. Eerste volgen wij een groepsexcursie die langs topstukken van het museum leidt. Vervolgens hebben we de tijd om rond te dwalen door de adembenemende zalen en allerlei opmerkelijke kamertjes.

 

Dag 4

Vandaag staat een van de hoogtepunten van de reis op het programma: Peterhof. Dit is het Zomerpaleis van tsaar Peter de Grote dat vaak ’Russisch Versailles’ wordt genoemd. Wij bezoeken het paleis en de paleistuinen en genieten van hun  adembenemende waterpartijen.

 

Dag 5

Na alle indrukken van de afgelopen twee dagen  doen we het vandaag rustig aan. Een prima dag om op eigen tempo nogmaals door het centrum van Sint-Petersburg te wandelen,  te winkelen de leuke winkeltjes of een van de vele musea te bezoeken.  

 

Dag 6

De dag staat in het teken van de Russische literatuur. We gaan naar de stad Pushkin (24 km van Sint-Petersburg) waar in de 19e eeuw de beroemde schrijver Alexander Pushkin woonde. Hier bezoeken we het lyceum van Pushkin  en horen allerlei boeiende verhalen over Russische schrijvers.  Maar een bezoek aan Pushkin is niet compleet zonder een bezoek aan het Catharinapaleis, een van de beste voorbeelden van Russische barok. Het is ook bekend vanwege de wereldberoemde barnsteenkamer, een complete zaal die is ingericht met barnstenen panelen met bladgoud en spiegels. 

 

Dag 7

De laatste dag is alweer aangebroken. Voordat we naar de luchthaven gaan, genieten we  van het onvergetelijke Sint-Petersburg tijdens een heerlijke lunch op een mooi terras.  

 

Uiteraard bepaalt u tijdens de reis zelf waaraan u deelneemt en waar u mee naar toe gaat (behalve tijdens de gezamenlijke reismomenten). Elena is graag bereid ter plaatse excursies, uitstapjes, wandelingen of een bezoek aan een interessante plaats te organiseren.

 

Vrijheid binnen de groepsreis

 

U reist met de groep waar u zelf bepaalt waaraan u deelneemt en waar u mee naar toe gaat. Met de groep heeft u gezamenlijke reismomenten. U reist met een comfortabele minibus naar een van de bestemmingen. Verder bepaalt u zelf aan welke activiteiten u meedoet.

 

Carolien: "Deze reis vond ik superleuk! "

Dankzij OntdekRusland heb ik Moskou kunnen bezoeken. Deze reis vond ik superleuk! Samen met de groep bezoek je het Kremlin, loop je over het Rode Plein, proef je typisch Russisch eten en drinken en krijg je de mooie verhalen van de Russische gidsen ter plekke vertaald. Het programma bood genoeg ruimte voor eigen invulling.  
Vier dagen Moskou is perfect te combineren met drie dagen Soezdal. Deze combinatie werkte heel goed samen en eenmaal in het prachtige Soezdal aangekomen, kreeg ik echt het ultieme vakantiegevoel. Zeker een aanrader!Lees verder...

Marjanne: "Ik zou zo weer mee gaan!"

Ik heb een heel goed gevoel over de Rusland reis. Het was zo mooi! Moskou is een fantastische stad. Ik zou er zo weer heen willen! In 4 dagen Moskou krijg je een indruk van de stad, maar er is zoveel meer te zien....daar kun je nog veel meer dagen ronddwalen. 
En dan Soezdal... Wat een heel andere wereld! Rust, ruimte, lieflijke dorpjes en de gastvrijheid zijn zeer de moeite waard. Authenticiteit nog volop aanwezig. Met leuke marktjes en vele gekleurde huizen.Lees verder...

Mireille: "Ik kom zeker terug in Rusland!"

Met een kleine groep op stap en Elena als reisleidster is heel fijn! Ze zorgt voor vaste groepsmomenten, lokale Russische gidsen (zij vertaalt) en biedt zo een overzicht van de Russische cultuur. Daarnaast is er veel ruimte voor eigen invulling van het programma. In een week zie je op deze manier heel veel en doe je veel bijzondere indrukken op. Ik kom zeker terug in Rusland!

 

Mireille (25) over de groepsreis naar Moskou en de steden aan de Gouden Ring in september 2019

Lees verder...

Tineke: "Zeer positieve Belevenis!"

In juni 2019 ben ik voor het eerst naar Rusland geweest en ik ben heel blij dat ik het met Ontdek Rusland heb gedaan.  Alles was heel goed geregeld, van vóór  vertrek tot thuiskomst. De sfeer in de groep was goed en de locatie, waar wij verbleven,was uitstekend.

Lees verder...

Ali en Arend: "Ruslandreis een waar genoegen"

Met de reisorganisatie “Ontdek Rusland” en onder andere de geweldige begeleiding van Elena, heb ik met nog acht andere reisgenoten enorm genoten van een fantastisch bezoek aan de schitterende stad Sint-Petersburg.

Lees verder...