Visit Rusland
Visit RuslandVisit RuslandVisit RuslandVisit RuslandVisit RuslandVisit RuslandVisit Rusland

Carolien: "Deze reis vond ik superleuk! "

Dankzij OntdekRusland heb ik Moskou kunnen bezoeken. Deze reis vond ik superleuk! Samen met de groep bezoek je het Kremlin, loop je over het Rode Plein, proef je typisch Russisch eten en drinken en krijg je de mooie verhalen van de Russische gidsen ter plekke vertaald. Het programma bood genoeg ruimte voor eigen invulling.  
Vier dagen Moskou is perfect te combineren met drie dagen Soezdal. Deze combinatie werkte heel goed samen en eenmaal in het prachtige Soezdal aangekomen, kreeg ik echt het ultieme vakantiegevoel. Zeker een aanrader!
 
Voor mij was deze groepsreis voor het eerst. Ik ben altijd gewend met dezelfde vriendinnen of familieleden op vakantie te gaan. Reizen met een nog onbekende groep lijkt eng, maar toch voel je je veilig als je samen bent. Om Rusland te willen ontdekken, is daarom deze groepsreis echt een aanrader. 
 
Verdere ervaringen:
Accomodaties - Het hotel in Moskou beviel ons enorm goed. Wat een luxe! Lekker bed, mooie badkamer en goed ontbijt. Locatie van het hotel was perfect om overal te komen. De blauwe datsja in Soezdal is echt een plaatje! Schitterend om te zien, superleuk om in te overnachten, heerlijk om in terug te trekken en om lekker te kunnen eten. Het ontbijt was zeer goed! Al dat lekkers op tafel.. Het enige wat we in ons huisje miste was de Wi-Fi. Gelukkig konden we dit gewoon in de eetruimte doen, maar soms is het toch juist lekker om voor het slapen gaan nog even op je mobiel wat op te zoeken.
 
Gidsen - Alle gidsen waren een mooie toevoeging aan Elena de vertaling te horen.
 
Lunches - Alles was lekker! Ik heb veel Russisch eten en drinken ontdekt. Mors hebben we thuis nog in de supermarkten opgezocht, maar konden niet de exacte versie vinden. De lunch bij het nonnenklooster vond ik ook een bijzondere ervaring. 
 
Programma - Overal aan deelgenomen en alles was de moeite waard. Zoals ik al eerder zei: vier dagen Moskou met alles erop en eraan gecombineerd met 3 dagen Soezdal paste perfect. 
 
Activiteiten - Je reist natuurlijk met een groep, dus groepsactiviteiten horen er uiteraard bij. Dit vond ik leuk, maar zo af en toe wil je ook zelf op pad gaan. Hier wordt ook goed rekening mee gehouden door ruimte te houden voor eigen invulling. Met een groep meegaan heeft ook zo zijn voordelen. Zo maak je nog eens wat mee, zoals een privé-uitvoering van een klokkenspel in Soezdal of een rondleiding van een zeer gastvrije non in Bogoljoebovo !
 
Voorbereiding voor de reis - Je hield ons goed op de hoogte van alle deadlines en bijeenkomsten. We hebben goed contact gehad over de visumaanvraag. Ik vond het erg fijn dat dit vertrouwen er was.

Vrijheid binnen de groepsreis

 

U reist met de groep waar u zelf bepaalt waaraan u deelneemt en waar u mee naar toe gaat. Met de groep heeft u gezamenlijke reismomenten. U reist met een comfortabele minibus naar een van de bestemmingen. Verder bepaalt u zelf aan welke activiteiten u meedoet.

 

Carolien: "Deze reis vond ik superleuk! "

Dankzij OntdekRusland heb ik Moskou kunnen bezoeken. Deze reis vond ik superleuk! Samen met de groep bezoek je het Kremlin, loop je over het Rode Plein, proef je typisch Russisch eten en drinken en krijg je de mooie verhalen van de Russische gidsen ter plekke vertaald. Het programma bood genoeg ruimte voor eigen invulling.  
Vier dagen Moskou is perfect te combineren met drie dagen Soezdal. Deze combinatie werkte heel goed samen en eenmaal in het prachtige Soezdal aangekomen, kreeg ik echt het ultieme vakantiegevoel. Zeker een aanrader!Lees verder...

Marjanne: "Ik zou zo weer mee gaan!"

Ik heb een heel goed gevoel over de Rusland reis. Het was zo mooi! Moskou is een fantastische stad. Ik zou er zo weer heen willen! In 4 dagen Moskou krijg je een indruk van de stad, maar er is zoveel meer te zien....daar kun je nog veel meer dagen ronddwalen. 
En dan Soezdal... Wat een heel andere wereld! Rust, ruimte, lieflijke dorpjes en de gastvrijheid zijn zeer de moeite waard. Authenticiteit nog volop aanwezig. Met leuke marktjes en vele gekleurde huizen.Lees verder...

Mireille: "Ik kom zeker terug in Rusland!"

Met een kleine groep op stap en Elena als reisleidster is heel fijn! Ze zorgt voor vaste groepsmomenten, lokale Russische gidsen (zij vertaalt) en biedt zo een overzicht van de Russische cultuur. Daarnaast is er veel ruimte voor eigen invulling van het programma. In een week zie je op deze manier heel veel en doe je veel bijzondere indrukken op. Ik kom zeker terug in Rusland!

 

Mireille (25) over de groepsreis naar Moskou en de steden aan de Gouden Ring in september 2019

Lees verder...

Tineke: "Zeer positieve Belevenis!"

In juni 2019 ben ik voor het eerst naar Rusland geweest en ik ben heel blij dat ik het met Ontdek Rusland heb gedaan.  Alles was heel goed geregeld, van vóór  vertrek tot thuiskomst. De sfeer in de groep was goed en de locatie, waar wij verbleven,was uitstekend.

Lees verder...

Ali en Arend: "Ruslandreis een waar genoegen"

Met de reisorganisatie “Ontdek Rusland” en onder andere de geweldige begeleiding van Elena, heb ik met nog acht andere reisgenoten enorm genoten van een fantastisch bezoek aan de schitterende stad Sint-Petersburg.

Lees verder...