Visit Rusland
Visit RuslandVisit RuslandVisit RuslandVisit RuslandVisit RuslandVisit RuslandVisit Rusland

Alice: "Zelf ervaren is vele malen meer dan het weten"

De reis naar Sint Petersburg in juni 2019 onder leiding van Elena Abasi is voor ons een prachtige ervaring geweest. Dat Elena zowel de Nederlandse als de Russische taal zo goed beheerst was fantastisch voor ons, want met alleen ”Spasibo” en “Na zdorovje”  kom je niet ver.

 

Voorafgaande aan onze reis kregen we met de groep een goede persoonlijke uitleg, waardoor onze vragen opgelost werden en duidelijk werd, dat Elena de visa ging regelen.

Tijdens de reis heeft Elena voor een prima begeleiding gezorgd. Zo zorgde zij voor goede gidsen en regelde ze toegangsbewijzen. Voor het bezoeken van het Hermitage ging zij ’s morgens vroeg in de rij staan om voor iedereen tickets te kopen, waardoor wij als VIPS de ellenlange rij konden passeren!

Elena wist ons goede Russische restaurants aan te bevelen en na overleg te reserveren.

Ons hotel was keurig en uitstekend qua ligging, namelijk in het centrum op loopafstand van onder andere het Hermitage.

 

De groepsgrootte was voor ons heel prettig, namelijk 10 personen. 

Uiteraard waren de bezoeken aan de bekende gebouwen, paleizen en tuinen in ons programma opgenomen, maar ter plekke hebben we ook dingen kunnen regelen. Zo hebben we met een eigen schipper een boottocht door de kanalen van de binnenstad en over de rivier de Neva kunnen maken.

Dat Rusland bekend staat om zijn cultuur is duidelijk. Daarom was het fijn dat Elena voorafgaande aan de reis de balletvoorstelling Anna Karenina  in het mooie Mariinskytheater heeft kunnen reserveren voor ons. We hebben hier volop van genoten.

 

Als laatste wil ik opmerken, dat Sint Petersburg een bezienswaardige stad is met veel indrukwekkende gebouwen. Dat tsaar Peter de Grote de stad opgezet heeft en er een grootse havenstad van heeft laten maken met verbazingwekkende rijkdom, weet je vanuit de geschiedenisverhalen, maar  het ervaren is vele malen meer dan het weten.

Vrijheid binnen de groepsreis

 

U reist met de groep waar u zelf bepaalt waaraan u deelneemt en waar u mee naar toe gaat. Met de groep heeft u gezamenlijke reismomenten. U reist met een comfortabele minibus naar een van de bestemmingen. Verder bepaalt u zelf aan welke activiteiten u meedoet.

 

Carolien: "Deze reis vond ik superleuk! "

Dankzij OntdekRusland heb ik Moskou kunnen bezoeken. Deze reis vond ik superleuk! Samen met de groep bezoek je het Kremlin, loop je over het Rode Plein, proef je typisch Russisch eten en drinken en krijg je de mooie verhalen van de Russische gidsen ter plekke vertaald. Het programma bood genoeg ruimte voor eigen invulling.  
Vier dagen Moskou is perfect te combineren met drie dagen Soezdal. Deze combinatie werkte heel goed samen en eenmaal in het prachtige Soezdal aangekomen, kreeg ik echt het ultieme vakantiegevoel. Zeker een aanrader!Lees verder...

Marjanne: "Ik zou zo weer mee gaan!"

Ik heb een heel goed gevoel over de Rusland reis. Het was zo mooi! Moskou is een fantastische stad. Ik zou er zo weer heen willen! In 4 dagen Moskou krijg je een indruk van de stad, maar er is zoveel meer te zien....daar kun je nog veel meer dagen ronddwalen. 
En dan Soezdal... Wat een heel andere wereld! Rust, ruimte, lieflijke dorpjes en de gastvrijheid zijn zeer de moeite waard. Authenticiteit nog volop aanwezig. Met leuke marktjes en vele gekleurde huizen.Lees verder...

Mireille: "Ik kom zeker terug in Rusland!"

Met een kleine groep op stap en Elena als reisleidster is heel fijn! Ze zorgt voor vaste groepsmomenten, lokale Russische gidsen (zij vertaalt) en biedt zo een overzicht van de Russische cultuur. Daarnaast is er veel ruimte voor eigen invulling van het programma. In een week zie je op deze manier heel veel en doe je veel bijzondere indrukken op. Ik kom zeker terug in Rusland!

 

Mireille (25) over de groepsreis naar Moskou en de steden aan de Gouden Ring in september 2019

Lees verder...

Tineke: "Zeer positieve Belevenis!"

In juni 2019 ben ik voor het eerst naar Rusland geweest en ik ben heel blij dat ik het met Ontdek Rusland heb gedaan.  Alles was heel goed geregeld, van vóór  vertrek tot thuiskomst. De sfeer in de groep was goed en de locatie, waar wij verbleven,was uitstekend.

Lees verder...

Ali en Arend: "Ruslandreis een waar genoegen"

Met de reisorganisatie “Ontdek Rusland” en onder andere de geweldige begeleiding van Elena, heb ik met nog acht andere reisgenoten enorm genoten van een fantastisch bezoek aan de schitterende stad Sint-Petersburg.

Lees verder...