Visit Rusland
Visit RuslandVisit RuslandVisit RuslandVisit RuslandVisit RuslandVisit RuslandVisit Rusland

Moskou is de hoofdstad van Rusland. Maar het is ook haar hart en ziel! Wij nodigen u van harte uit in een stad met een grandioze geschiedenis, betoverend mooie kathedralen en wereldberoemde theaters en musea.

Dag 1. Onze fantastische Ruslandreis gaat beginnen! 

We vliegen van Amsterdam naar Moskou (3, 30 uur).  Op Moskou airport Sheremetyevo worden we opgehaald en naar ons hotel gebracht. Na het inchecken vertrekken voor de eerste indruk van de Russische hoofdstad. Onderweg kiezen we een van de vele restaurants om te dineren.

 

Dag 2. Het hart van Moskou

We beginnen op het wereldberoemde Rode Plein. In het hart van Moskou zijn  vele  bezienswaardigheden te vinden:  we bezoeken de sprookjesachtige Basiliuskathedraal en wandelen binnen de hoge, robuuste rode muren van het Kremlin. Tijdens deze wandeling leert u veel over Russische geschiedenis. We genieten vervolgens van de Russiche keuken in een leuk restaurant dat ons mee terugneemt naar de Sovjettijd.

Nadat de liefhebbers een borsch of stroganoff hebben genuttigd, bewonderen we de prachtige Moskouse metro. Bewust  buiten de spitsuren zodat we in alle  rust de details van de rijkversierde stations kunnen bekijken.

 

Dag 3. Russische kunst en cultuur

We bezoeken de Tretjakovgalerij die ‘s werelds grootste collectie Russische schilderkunst herbergt.

Vervolgens wandelen we naar een van de fascinerende straten van Moskou Arbat. Hoewel het nu een typische winkelstraat is, was de Arbat ooit de Boheemse wijk van de stad. Onderweg naar Arbat zien we veel van Moskou: prachtige brede straten, historische gebouwen en  huizen van bekende Moskovieten.

We sluiten de dag af met een boottocht over de Moskva-rivier. Vanaf het water genieten we van de geweldige, mooi verlichte metropool.

 

Dag 4. Moskou ontdekken

De ochtend is vrij te besteden voor bijvoorbeeld een bezoek aan een van de vele musea of om op een terrasje te genieten van de levendige stad. We beginnen ons gezamenlijke programma met een bezoek aan het unieke park vanuit de Sovjettijd, VDNH. In het park bevinden zich paviljoens in verschillende architectuurstijlen die alle sovjetlanden representeren.

 

Dag 5. Vladimir

Na het ontbijt reizen we per minibus  naar Vladimir:  een stad met rijke geschiedenis en indrukwekkende oude kathedralen. Tijdens de stadswandeling krijgen we veel te horen over de glorieuze gebeurtenissen in de stad die ooit groter en belangrijker dan Moskou was. Een gezellig hotel in het centrum van Vladimir is onze verblijfplaats de komende drie nachten.

 

Dag 6. Russisch platteland 

Vanuit Vladimir rijden we vandaag 13 km naar een klein dorp waar een van de belangrijkste overblijfselen van de oud-Russische bouwkunst staat: een  kleine kruiskoepelkerk die beroemd is om haar harmonie en schoonheid. In het dorpje Bogolubovo genieten we van het Russische platteland waar de verbondenheid met de natuur en de afwezigheid van tijd centraal staan. 

 

Dag 7. Suzdal

Vandaag bezoeken we Suzdal, waar u het gevoel krijgt dat u met een tijdmachine een paar eeuwen teruggaat in de tijd.  Suzdal huisvest kleurrijke houten huisjes, opvallend veel kerkjes en baboesjka’s die op de straten hun lekkernijen verkopen. Maar het is ook de stad waar het beroemde klooster staat waar twee Russische tsarinas hebben gewoond, die nonnen zijn geworden. Een van hen was de vrouw van Peter de Grote.  In de refter van dit klooster lunchen we.

 

Dag 8. Terug naar Nederland

Het is vandaag tijd om afscheid te nemen van dit fascinerende land. We rijden naar de luchthaven van Moskou vanwaar het vliegtuig ons naar Nederland terugbrengt. 

 

Uiteraard bepaalt u tijdens de reis zelf waaraan u deelneemt en waar u mee naar toe gaat (behalve tijdens de gezamenlijke reismomenten). Elena is graag bereid ter plaatse excursies, uitstapjes, wandelingen of een bezoek aan een interessante plaats te organiseren.

 

 

Vrijheid binnen de groepsreis

 

U reist met de groep waar u zelf bepaalt waaraan u deelneemt en waar u mee naar toe gaat. Met de groep heeft u gezamenlijke reismomenten. U reist met een comfortabele minibus naar een van de bestemmingen. Verder bepaalt u zelf aan welke activiteiten u meedoet.

 

Carolien: "Deze reis vond ik superleuk! "

Dankzij OntdekRusland heb ik Moskou kunnen bezoeken. Deze reis vond ik superleuk! Samen met de groep bezoek je het Kremlin, loop je over het Rode Plein, proef je typisch Russisch eten en drinken en krijg je de mooie verhalen van de Russische gidsen ter plekke vertaald. Het programma bood genoeg ruimte voor eigen invulling.  
Vier dagen Moskou is perfect te combineren met drie dagen Soezdal. Deze combinatie werkte heel goed samen en eenmaal in het prachtige Soezdal aangekomen, kreeg ik echt het ultieme vakantiegevoel. Zeker een aanrader!Lees verder...

Marjanne: "Ik zou zo weer mee gaan!"

Ik heb een heel goed gevoel over de Rusland reis. Het was zo mooi! Moskou is een fantastische stad. Ik zou er zo weer heen willen! In 4 dagen Moskou krijg je een indruk van de stad, maar er is zoveel meer te zien....daar kun je nog veel meer dagen ronddwalen. 
En dan Soezdal... Wat een heel andere wereld! Rust, ruimte, lieflijke dorpjes en de gastvrijheid zijn zeer de moeite waard. Authenticiteit nog volop aanwezig. Met leuke marktjes en vele gekleurde huizen.Lees verder...

Mireille: "Ik kom zeker terug in Rusland!"

Met een kleine groep op stap en Elena als reisleidster is heel fijn! Ze zorgt voor vaste groepsmomenten, lokale Russische gidsen (zij vertaalt) en biedt zo een overzicht van de Russische cultuur. Daarnaast is er veel ruimte voor eigen invulling van het programma. In een week zie je op deze manier heel veel en doe je veel bijzondere indrukken op. Ik kom zeker terug in Rusland!

 

Mireille (25) over de groepsreis naar Moskou en de steden aan de Gouden Ring in september 2019

Lees verder...

Tineke: "Zeer positieve Belevenis!"

In juni 2019 ben ik voor het eerst naar Rusland geweest en ik ben heel blij dat ik het met Ontdek Rusland heb gedaan.  Alles was heel goed geregeld, van vóór  vertrek tot thuiskomst. De sfeer in de groep was goed en de locatie, waar wij verbleven,was uitstekend.

Lees verder...

Ali en Arend: "Ruslandreis een waar genoegen"

Met de reisorganisatie “Ontdek Rusland” en onder andere de geweldige begeleiding van Elena, heb ik met nog acht andere reisgenoten enorm genoten van een fantastisch bezoek aan de schitterende stad Sint-Petersburg.

Lees verder...