Visit Rusland
Visit RuslandVisit RuslandVisit RuslandVisit RuslandVisit RuslandVisit RuslandVisit Rusland

Antwoord op veel gestelde vragen

 

Waarom zou ik kiezen voor Ontdek Rusland?

De reizen worden georganiseerd door Elena Abasi, geboren en getogen in Rusland. Zij weet ontzettend veel over haar vaderland, de cultuur, geschiedenis, gewoonten en gebruiken en andere wetenswaardigheden. Daarnaast kent zij de mooiste plekjes, lekkerste restaurants en leuke anekdotes. U leert een vakantieland nooit zo goed kennen als wanneer u door een local wordt rondgeleid!

Elena spreekt vloeiend Nederlands en heeft veel ervaring met organiseren en reizen. Zij is flexibel, denkt met u mee en maakt het haar medereizigers echt naar de zin.

 

Zijn Ontdek Rusland-reizen volledig verzorgd?

Jazeker: als u met Ontdek Rusland reist, kunt u ervan op aan dat uw reis volledig is verzorgd en dat u niets hoeft te regelen. Wij boeken uw vluchten, reserveren hotels, organiseren uitstapjes en plannen uw reis.

 

In wat voor hotels verblijven we?

In gezellige toeristenklassehotels, ga uit van driesterrenlocaties. Alle hotelkamers beschikken over een eigen badkamer met douche en toilet en er is WiFi beschikbaar.

 

Hoe reizen we binnen Rusland?

We maken gebruik van comfortabele minibusjes die ons naar de verschillende bestemmingen brengen. Van Moskou naar Sint Petersburg reizen we met de hogesnelheidstrein die met 300 km per uur ongeveer vier uur over deze reis doet.

 

Komen er nog extra kosten bovenop de reiskosten?

U krijgt altijd een reisvoorstel waarin duidelijk is aangegeven welke kosten allemaal bij de prijs zijn inbegrepen. Over het algemeen zijn dat de vluchten van de heen- en terugreis, de overnachtingen, het ontbijt en een aantal entreeprijzen. Bijkomende kosten zijn uw zorgverzekering en reisverzekering en eventuele extra uitstapjes en excursies. U wordt hierover duidelijk geïnformeerd. 

 

Ik wil graag naar een andere bestemming dan die in de voorgestelde reizen staat. Kan dat?

Dat is geen enkel probleem. Elena stemt de reis af op de wensen van deelnemers en maakt reizen op maat. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Is Rusland een veilig vakantieland?

Jazeker. U kunt erop vertrouwen dat Elena u alleen meeneemt naar veilige gebieden en dat zij uw reis cancelt als er een veiligheidsrisico is. Raadpleeg de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor meer informatie en een reisadvies.

 

Hoe bereid ik mij voor op mijn reis naar Rusland?

 

 

Natuurlijk kunt u ook altijd contact opnemen met Ontdek Rusland.

Vrijheid binnen de groepsreis

 

U reist met de groep waar u zelf bepaalt waaraan u deelneemt en waar u mee naar toe gaat. Met de groep heeft u gezamenlijke reismomenten. U reist met een comfortabele minibus naar een van de bestemmingen. Verder bepaalt u zelf aan welke activiteiten u meedoet.

 

Carolien: "Deze reis vond ik superleuk! "

Dankzij OntdekRusland heb ik Moskou kunnen bezoeken. Deze reis vond ik superleuk! Samen met de groep bezoek je het Kremlin, loop je over het Rode Plein, proef je typisch Russisch eten en drinken en krijg je de mooie verhalen van de Russische gidsen ter plekke vertaald. Het programma bood genoeg ruimte voor eigen invulling.  
Vier dagen Moskou is perfect te combineren met drie dagen Soezdal. Deze combinatie werkte heel goed samen en eenmaal in het prachtige Soezdal aangekomen, kreeg ik echt het ultieme vakantiegevoel. Zeker een aanrader!Lees verder...

Marjanne: "Ik zou zo weer mee gaan!"

Ik heb een heel goed gevoel over de Rusland reis. Het was zo mooi! Moskou is een fantastische stad. Ik zou er zo weer heen willen! In 4 dagen Moskou krijg je een indruk van de stad, maar er is zoveel meer te zien....daar kun je nog veel meer dagen ronddwalen. 
En dan Soezdal... Wat een heel andere wereld! Rust, ruimte, lieflijke dorpjes en de gastvrijheid zijn zeer de moeite waard. Authenticiteit nog volop aanwezig. Met leuke marktjes en vele gekleurde huizen.Lees verder...

Mireille: "Ik kom zeker terug in Rusland!"

Met een kleine groep op stap en Elena als reisleidster is heel fijn! Ze zorgt voor vaste groepsmomenten, lokale Russische gidsen (zij vertaalt) en biedt zo een overzicht van de Russische cultuur. Daarnaast is er veel ruimte voor eigen invulling van het programma. In een week zie je op deze manier heel veel en doe je veel bijzondere indrukken op. Ik kom zeker terug in Rusland!

 

Mireille (25) over de groepsreis naar Moskou en de steden aan de Gouden Ring in september 2019

Lees verder...

Tineke: "Zeer positieve Belevenis!"

In juni 2019 ben ik voor het eerst naar Rusland geweest en ik ben heel blij dat ik het met Ontdek Rusland heb gedaan.  Alles was heel goed geregeld, van vóór  vertrek tot thuiskomst. De sfeer in de groep was goed en de locatie, waar wij verbleven,was uitstekend.

Lees verder...

Ali en Arend: "Ruslandreis een waar genoegen"

Met de reisorganisatie “Ontdek Rusland” en onder andere de geweldige begeleiding van Elena, heb ik met nog acht andere reisgenoten enorm genoten van een fantastisch bezoek aan de schitterende stad Sint-Petersburg.

Lees verder...