Visit Rusland
Visit RuslandVisit RuslandVisit Rusland

Antwoord op veel gestelde vragen

 

Waarom zou ik kiezen voor Ontdek Rusland?

De reizen worden georganiseerd door Elena Abasi, geboren en getogen in Rusland. Zij weet ontzettend veel over haar vaderland, de cultuur, geschiedenis, gewoonten en gebruiken en andere wetenswaardigheden. Daarnaast kent zij de mooiste plekjes, lekkerste restaurants en leuke anekdotes. U leert een vakantieland nooit zo goed kennen als wanneer u door een local wordt rondgeleid!

Elena spreekt vloeiend Nederlands en heeft veel ervaring met organiseren en reizen. Zij is flexibel, denkt met u mee en maakt het haar medereizigers echt naar de zin.

 

Zijn Ontdek Rusland-reizen volledig verzorgd?

Jazeker: als u met Ontdek Rusland reist, kunt u ervan op aan dat uw reis volledig is verzorgd en dat u niets hoeft te regelen. Wij boeken uw vluchten, reserveren hotels, organiseren uitstapjes en plannen uw reis.

 

In wat voor hotels verblijven we?

In gezellige toeristenklassehotels, ga uit van driesterrenlocaties. Alle hotelkamers beschikken over een eigen badkamer met douche en toilet en er is WiFi beschikbaar.

 

Hoe reizen we binnen Rusland?

We maken gebruik van comfortabele minibusjes die ons naar de verschillende bestemmingen brengen. Van Moskou naar Sint Petersburg reizen we met de hogesnelheidstrein die met 300 km per uur ongeveer vier uur over deze reis doet.

 

Komen er nog extra kosten bovenop de reiskosten?

U krijgt altijd een reisvoorstel waarin duidelijk is aangegeven welke kosten allemaal bij de prijs zijn inbegrepen. Over het algemeen zijn dat de vluchten van de heen- en terugreis, de overnachtingen, het ontbijt en een aantal entreeprijzen. Bijkomende kosten zijn uw zorgverzekering en reisverzekering en eventuele extra uitstapjes en excursies. U wordt hierover duidelijk geïnformeerd. 

 

Ik wil graag naar een andere bestemming dan die in de voorgestelde reizen staat. Kan dat?

Dat is geen enkel probleem. Elena stemt de reis af op de wensen van deelnemers en maakt reizen op maat. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Is Rusland een veilig vakantieland?

Jazeker. U kunt erop vertrouwen dat Elena u alleen meeneemt naar veilige gebieden en dat zij uw reis cancelt als er een veiligheidsrisico is. Raadpleeg de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor meer informatie en een reisadvies.

 

Hoe bereid ik mij voor op mijn reis naar Rusland?

 

 

Natuurlijk kunt u ook altijd contact opnemen met Ontdek Rusland.

Vrijheid binnen de groepsreis

 

U reist met de groep waar u zelf bepaalt waaraan u deelneemt en waar u mee naar toe gaat. Met de groep heeft u gezamenlijke reismomenten. U reist met een comfortabele minibus naar een van de bestemmingen. Verder bepaalt u zelf aan welke activiteiten u meedoet.

 

Loes: "De belevenis in de klooster en op de dacha was bijzonder"

Deze reis die zó mooi was en zó compleet, vind ik een fantastische belevenis. Alles was heel leuk of mooi om er te zijn. De belevenis in de kloosters en ook op de dacha was heel bijzonder. Overaal was er echt wel iets, wat goed was om te zien.

Lees verder...

Fantastische groepservaring over de reis in juni 2018

Lieve Elena,

Dank je wel voor 't organiseren van deze fantastische week. Dankzij jouw tomeloze inzet, energie en vriendelijkheid heb je je "eerste rondreis" met heel veel succes kunnen begeleiden. 

Wij zijn jou hier heel dankbaar voor. En wensen jou nog vele mooie trips toe.

 

Lees verder...

Nelleke: "Voor mij was de Rusland-reis echt een cadeautje"

“Voor mij was de Rusland-reis echt een cadeautje waar ik ongelooflijk van genoten heb. Met dank aan Elena voor een heerlijke en goed verzorgde reis. En eindelijk al die gebouwen uit mijn kunstgeschiedenisboek in het echt gezien, fantastisch!”

Lees verder...

Ali Deen: "Een betere reisleidster vind je niet!"

Ali Deen (76) vertrok in juni 2018 met haar man Arend naar Moskou en de steden van de Gouden Ring, onder leiding van Elena. Beiden kijken terug op een fantastische ervaring. “Wij waarderen Elena uitermate; wij hadden ons geen betere reisleidster kunnen wensen. Ze heeft ons tot in ieder detail geholpen, stond continu voor ons klaar.

Lees verder...